Löneväxling med förvaltning genom Nordnet innebär att den placeras i en tjänstepension hos Nordnet och hanteras i inloggat läge på nordnet.se. Eftersom insättningarna placeras i en särskild pension avsedd just för din löneväxling kan den exempelvis användas för en så kallad delpensionslösning.

Löneväxlingen tecknas med ett återbetalningsskydd, det generella förmånstagarförordnandet är i första hand make/maka, registrerad partner eller sambo och i andra hand barn. Återbetalningsskydd och förmånstagarförordnande kan ändras genom en blankett som skickas till Nordnet Pension.

Utbetalning kan ske tidigast från och med 55 år och kortast tid 5 år. När det är dags för utbetalning kontaktar du Nordnet Pension.

Gör såhär för att ansöka om löneväxling hos Nordnet:

• Logga in på nordeanode.se.
  • Gå till "Pension" och "Löneväxling".
  • Välj "Gå vidare".
  • Ange vilket bruttolöneavdrag du ska göra. Då visas månadssparandet som betalas extra till en tjänstepension samt effekten på din lön efter skatt.
  • Välj hur ditt sparande ska placeras. Här kan du välja Nordnet.
  • Bekräfta eller ändra din ekonomiska profil.
  • Signera ansökan med BankID. När detta är gjort får din arbetsgivare ett meddelande och kan godkänna din ansökan om löneväxling.

Tänk på att registrera din önskade löneväxling i god tid. Godkänner din arbetsgivare ansökan om löneväxling senast den sista dagen i månaden blir den aktiv från månaden efter.